
Maar je lijdt ook schade. En dan? Een deskundige juridisch belangenbehartiger is dan geen overbodige luxe. Deze kan je wegwijs maken in de juridische “jungle” en je op je rechten en plichten wijzen.
Een goede juridisch belangenbehartiger zet zich in voor zijn cliënten, op zowel juridisch als financieel gebied. Maar hoe weet je of iemand een goede belangenbehartiger is? Dat is voor een leek moeilijk te bepalen. Er zijn gelukkig wel een aantal criteria die je helpen bij de keuze.
1) Is je belangenbehartiger geregistreerd?
Allereerst moet je weten of je belangenbehartiger goed is opgeleid en ervaring heeft (tenminste vijf jaren). Dat wordt gewaarborgd door te checken of deze is ingeschreven in Het Register van het NIVRE. (www.nivre.nl). Wil je als belangenbehartiger geregistreerd blijven dan moet je voldoen aan de permanente bijscholingverplichting. Zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen.
2. Keurmerk stichting Letselschade
Werkt de belangenbehartiger voor een kantoor dat beschikt over het Keurmerk Letselschade? De Stichting Keurmerk Letselschade is een onafhankelijke stichting. Zij verleent een kwaliteitskeurmerk aan rechtshulpverleners die actief zijn in de letselschadezaken. De aangesloten experts zijn tevens lid van de hierboven genoemde branchevereniging het NIVRE. Om het Keurmerk Letselschade te behouden, wordt regelmatig getoetst op het gebied van deskundigheid, onafhankelijkheid, transparantie en communicatie. Bij YourClaim.nl is deze deskundigheid gewaarborgd.
3. Hoe zit het met de kosten?
De Nederlandse wet zegt dat alle redelijke kosten die een benadeelde moet maken om zijn recht te halen, door de aansprakelijke partij moet worden vergoed. Over wat redelijke is, wordt echter vaak gediscussieerd. Meestal hoeft het jouw niets te kosten. Bij YourClaim.nl nemen wij zelfs het volledige risico van het verhalen van deze kosten voor onze rekening!
4. Wat is voor mij een goede juridische belangenbehartiger?
Een letselschaderegeling is veel meer dan een juridische discussie over wie er schuldig is of het berekenen van schade. Een goede belangenbehartiger kent de situatie van zijn of haar cliënt(e). Dat vergt inlevingsvermogen. Verzeker je zelf er dan ook van dat je belangenbehartiger je begrijpt. En niet alleen in woorden.
Hulp nodig? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.