HULP NODIG BIJ LETSELSCHADE?

Letselschade door een verkeersongeval

Voorrang zegt niet alles bij letselschade

Om te beoordelen wie aansprakelijk is bij de letselschade door een verkeersongeval (en dus voor het vergoeden van je letselschade) wordt in eerste instantie gekeken naar de Wegenverkeerswet en het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens.

Maar de wettelijke voorrangsregels zijn niet altijd doorslaggevend. Belangrijk is ook hoe je tijdens het ongeval deelnam aan het verkeer. Zo worden niet gemotoriseerde verkeersdeelnemers bij aanrijdingen met wel gemotoriseerde voertuigen extra beschermd door de Wegenverkeerswet. Er komt veel bij kijken als u in een verkeersongeval met letselschade terecht bent gekomen. Hieronder vind u uitleg over de verschillende onderdelen waar je bij letselschade door een verkeersongeval op moet letten.

Inzittende of duopassagier bij een verkeersongeval

Inzittenden en duopassagiers van een motorvoertuig worden over het algemeen gezien als ‘schuldloze derden’ en kunnen vaak met succes een schadevergoeding claimen. Als er geen andere verkeersdeelnemer bij het ongeval betrokken was, kun je in zo’n geval de bestuurder van het voertuig aansprakelijk stellen voor je letselschade.

Verkeersongeval door gebreken aan de weg

Je ongeval kan ook veroorzaakt zijn door gebreken aan de weg. Dat kan bijvoorbeeld een gat in de weg zijn, een losliggende trottoirtegel of olie op de weg. Ik dat geval is de beheerder van de weg (bv gemeente, provincie, rijkswaterstaat) aansprakelijk voor het risico en maak je een goede kans op vergoeding van je schade.

Tegenpartij is niet of in het buitenland verzekerd

Als de andere partij een buitenlands kenteken voert, kun je op www.nlbureau.nl achterhalen wie de Nederlandse vertegenwoordiger is van de buitenlandse W.A.-verzekeraar. Blijkt de auto van de andere partij niet verzekerd, kijk dan hoe je je schade kunt verhalen op www.waarborgfonds.nl

Hulp nodig letselschade door een verkeersongeval?

Zorg als het even kan voor een juist en volledig ingevuld Europees Schadeformulier dat door alle partijen ondertekend is. Dan kun je rechtstreeks de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekeraar van de andere partij aansprakelijk stellen. Hulp nodig? YourClaim helpt je daar graag bij. Mail ons of bel 073 640 10 90, ook om de kansen van je claim te wegen.

Wij helpen jou bij letselschade.

DIRECT JE LETSELSCHADE BESPREKEN?

+31(0)73 640 1090

Google+