HULP NODIG BIJ LETSELSCHADE?

Veelgestelde letselschade vragen

Letselschadevragen? Hier vind u de veelgestelde letselschade vragen die bij ons zijn binnen gekomen. Komt u er niet uit? Neem dan snel contact met ons op.

Letselschade vraag 1: Hoe lang duur de afwikkeling van een letselschade?

Dat verschilt per geval en hangt vooral af van het verloop van je herstel. Gemiddeld duurt het ongeveer drie jaar voordat er sprake is van een eindsituatie. Pas dan is duidelijk wat per saldo de gevolgen en de kosten zijn, zodat de zaak kan worden afgewikkeld.

Letselschade vraag 2: Kan ik mijn zaak niet voor de eindsituatie afwikkelen?

Haastige spoed is zelden goed. Dat geldt zeker bij letselschade. Een te snelle afwikkeling kan je onderhandelingspositie nadelig beïïnvloeden, omdat er bijvoorbeeld nog geen onafhankelijke medische expertise werd verricht om de ongevalsgevolgen en de noodzaak voor eventuele verdere behandelingen vast te stellen.

Letselschade vraag 3: De verzekeraar van de tegenpartij erkent aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval. Dus mijn letselschade wordt vergoed?


De verzekeraar geeft alleen aan aansprakelijk te zijn voor de handelingen van de verzekerde. Voor welke gevolgen die aansprakelijk geldt, moet nog worden bepaald.

Letselschade vraag 4: Ik wil het liefst een dikke streep onder de zaak zetten en verder gaan met mijn leven. Is dat verstandig?

Het is in elk geval heel begrijpelijk. Als er voldoende medische informatie voorhanden is en de schuldvraag ligt duidelijk, zou het in principe kunnen. Dan hangt het er van af in hoeverre de tegenpartij bereid is om de geleden en te verwachten schade plus het smartengeld af te wikkelen in een lump sum bedrag. Houd er wel rekening mee dat het ontbreken van een eindsituatie en een onafhankelijk deskundigenonderzoek geen goed uitgangspunt is voor het berekenen van de schade.

Letselschade vraag 5: Kan ik alvast een voorschot krijgen?


Als de verzekeraar van de wederpartij aansprakelijkheid voor de gevolgschade erkent, moet de tussentijdse schade worden aangetoond en kunnen voorschotten worden aangevraagd en uitgekeerd.

  • Wat is jouw vraag?

(ons antwoord volgt binnen één werkdag)

Wij helpen jou bij letselschade.

DIRECT JE LETSELSCHADE BESPREKEN?

+31(0)73 640 1090

Google+