Whiplash - YourClaim

Een whiplash kan voor veel problemen zorgen

Allereerst zijn er natuurlijk de pijnklachten. Veelal zitten deze in de nek en in de schouders. De nekspieren hebben ‘een opdonder’ gehad, maar moeten ondertussen wel het hoofd omhoog blijven houden. Ter illustratie: een hoofd weegt al snel zo veel als een bowlingbal.

Vervolgens komt het vaak voor dat deze pijnklachten uitstralingspijn geven naar het hoofd, de armen of de rug.

Probleem twee zijn de gevolgen in het dagelijks leven door deze pijnklachten. Vaak zien wij moeite met in- en doorslapen, moeite met concentreren, beperkingen in het huishouden (zoals bij zwaardere schoonmaak werkzaamheden of onderhoud in en om het huis) en problemen op het werk.

Kortom, een whiplash kan iemand zijn leven erg overhoop gooien.

Maar er is een ander probleem met een whiplash dat vaak onderbelicht blijft. Deze klachten zitten namelijk in de zogeheten weke delen: de spieren en pezen. Dus zijn ze bijvoorbeeld op een röntgenfoto niet te zien.

Dit leidt vaak tot hele vervelende discussies tussen het slachtoffer en de aansprakelijkheidsverzekeraar. Niet zelden geeft de medisch adviseur van de verzekeraar aan de klachten niet te kunnen verklaren. Ook wordt vaak het verband tussen het ongeval en de veelal aanhoudende klachten in twijfel getrokken. Als argument hiervoor geeft men dan aan dat er wellicht andere gezondheidsklachten in het verleden spelen. Dit leidt tot veel frustratie bij het slachtoffer. Hij of zij heeft er immers ook niet om gevraagd.

Gelukkig heeft de Hoge Raad inmiddels al meerdere malen korte metten gemaakt met deze strategie van verzekeraars. Helaas zijn veel mensen hiervan niet op de hoogte, waardoor deze strategie soms nog steeds wordt geprobeerd.

Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u whiplash klachten? Laat u dan goed informeren over uw rechten voor een schadevergoeding. Wij kunnen u helpen om de schaderegeling weer op gang te krijgen en de verzekeraar te overtuigen van uw zaak.

Vragen? Neem contact met ons op.